Uncategorized

Un CV câștigător

La început de an nou și pentru că unii prieteni mi-au cerut sfatul pentru a-și schimba locurile de muncă anul acesta, cred ca ar fi util să vă împărtășesc  o parte din informațiile pe care le-am oferit lor.

Una dintre abordările mele preferate în astfel de conversații este un infografic pe care l-am descoperit pe  Pinterest care introduce 7 pași către un CV câștigător [En]. Este un bun subiect de deschidere și un mod structurat de revizui conținutul unui CV. Un alt lucru care îmi place la acest infografic este faptul că nu se focusează pe ce să incluzi sau nu în CV, dar pe mentalitatea pe care e bine să o ai  ca să creezi un document cu mai mult impact.

Una dintre cele mai comune greșeli pe care am întâlnit-o în CVuri de-a lungul timpului constă în descrierea responsabilităților în paragrafe, ca pe o povestire, crearea de contexte acolo unde nu sunt necesare și plictisirea cititorului. O structură simplă, cu liste, subliniind informația necesară din experiența profesională va face o impresie mai bună. Înainte de a vă lăsa să citiți infograficul și poate să luați notițe aș vrea să insist asupra următoarelor aspecte: acordați mare atenție informațiilor pe care le includeți în CV, scrisoarea de intenție, portofoliu sau alte documente pe care le folosiți în procesul de candidatură pentru un job nou; aceste informații nu ar trebui să ofere contexte pentru discriminare și de asemenea, toate informațiile trebuie sa fie exacte și sincere.

7 points to a winning resume

În închiderea acestui articol vă spun ceea ce spun și clienților mei în sesiunile de coaching vocational, un CV bun sau o sesiune de pregătire pentru interviul de angajare nu vă va  câștiga job-ul, însă oferă șansa de a face o bună primă impresie și un pas mare către job-ul visat.

Așadar, la acest început de an, ia-ți timp și verifică-ți CVul chiar dacă nu îți cauți activ un nou loc de muncă, actualizează-l  și fă-l mai relevant.

* Pe web site-ul infograficului puteti de asemenea accesa un podcast [En] pe aceeași temă.