Simplificare [Ro]

Acesta pare a fi raspunsul tuturor problemelor noastre din ultimul timp, incat a devenit un cuvant la moda in limbajul de zi cu zi. Raspunde acest concept intrebarilor noastre, situatiilor, provocarilor? Pare ca nu conteaza, din moment ce reprezinta un alt mod de rezolvare rapida si unde nu exista mai tarziu conceptul de follow-up.

Exista situatii din care poti invata o lectie si poti face cateva schimbari in aceasta perspectiva, ca de exemplu “Managementul talentelor intr-o pagina” de Mark Effron si Miriam Ort [vezi interviul HB] care stabileste o cale mai simpla in stabilirea proceselor de HR in cadrul corporatiilor. Simplificarea se aplica de asemenea si in viata personala, nu doar in cea profesionala, si uneori reprezinta raspunsul pentru eliminarea stresului si redobandirea echilibrului in viata.

Insa exista o reteta pentru asta? exista o cale pe care trebuie sa o invatam sau e un mod de gandire ce necesita schimbarea unei paradigme, schimbarea unei conceptii? Este asta evolutie sau e doar o incercare de a gasi o modalitate de a evita schimbarea?