Punct și de la capăt

Ai fost vreodata in situatia de a-ti dori atat de tare sa te opresti din tot ce faci, sa pui punct la tot, sa respiri adanc o data si sa iei totul de la capat? Probabil ca da, la fel ca mine, la fel ca oricare dintre noi.

Ce faci insa cand pui acest punct? Lasi totul in urma? Uiti tot ce stii? Treci peste toate greselile? Uiti si mergi mai departe?

Atat in viata de zi cu zi cat si in cariera, vin momente cand punem punct si facem o schimbare. De cele mai multe ori ne dorim o schimbare radicala, ca sa-i simtim impactul, sa simtim ca am schimbat CEVA. Si tocmai pentru ca schimbarea si actiunea noastra este atat de radicala, probabil nu vom avea niciodata curajul sa facem aceasta schimbare, sa punem acest punct si sa o luam de la capat. Sau daca vom gasi acest curaj, lucrurile nu se vor schimba miraculos de a doua zi, pentru ca noi am dat totul peste cap. Apar consecintele, apar efecte pe care nu le-am banuit, apar conflicte in familie, apare nesiguranta proprie, apar dubiile, apar cheltuieli neprevazute. Si probabil in acest lant de reactii care se declanseaza revenim rapid la tiparul de dinainte de marea schimbare pentru ca macar pe acela il cunoastem, stim cum sa-l gestionam, e confortabil. Si uite asa ne trece dorinta de schimbare, ba mai mult, ajungem poate sa o dam de tot deoparte si sa sustinem ca de fapt schimbarea nu e buna; doar am incercat si nu a mers!

Cum ar fi daca in loc de o schimbare radicala si miraculoasa ai incepe de acum cu schimbari mici? Cum ar fi sa-ti schimbi obiceiurile unul cate unul, sa te disciplinezi, sa planifici si sa te tii de planul facut? Cum ar fi daca in loc sa astepti miracole, ai face zi de zi ceva diferit pentru a fi mai bun, pentru a face lucrurile mai bine, pentru a aduce mai multa valoare, vietii tale, familiei tale, jobului tau? Te-ai trezi in cateva luni uitandu-te in urma si ai vedea ce mare schimbare ai facut!

Nu ma crezi? Poate ar te-ar ajuta sa te uiti deja la lunile trecute de la inceputul acestui an si sa gasesti ceva ce faci diferit, pentru ca nu stiu, ti-ai schimbat rutina, mergi pe alt drum la servici, duci copilul la alta gradinita, s-a schimbat traseul autobuzului cu care mergi la cumparaturi; o mica schimbare care nu a tinut de tine ti-a schimbat si tie rutina si viata ta a devenit mai simpla. Cum ar fi sa nu astepti aceasta mica schimbare din exterior si sa alegi sa faci tu o astfel de schimbare, constient si responsabil.

Sa pui punct, si de la capat, doar un pic diferit azi, si maine, si poimaine, pana ajungi sa traiesti acel miracol pe care il astepti ca sa-ti schimbe viata in mai bine.