Pasionat de shopping?

Pentru cei care gasesc in shopping mai mult decat acoperirea nevoii de a cumpara chestii utile, orice plimbare intr-o galerie comerciala poate fi o adevarata placere. Fie ca esti mai aventuros si stii toate SHurile din orasul tau, fie ca esti mai selectiv si iti faci cumparaturile la Milano in sezonul de reduceri, placerea de a descoperi printre rafturi rochia ideala, cei mai cool jeans sau claparii de iarna mult cautati fac tot efortul sa merite.

Dincolo de faptul ca cumparam lucrurile de care avem nevoie, cred ca 90% dintre noi au auzit si de “window shopping”, acea activitate de cascat ochii prin vitrinele sau rafturile magazinelor, fara a cumpara ceva in mod special, dar care dincolo de efectul recreational, ca doar suntem la plimbare, ne ajuta si sa fim la curent cu ce se mai poarta, unde se mai fabrica haine in zilele astea, cum se simte noul iPhone 5C in mana, cum arata o tableta romaneasca sau cat de bine se doarme pe saltelele de la salonul de mobila.

Cum ar fi daca in tot acest periplu de cumparaturi, pe bune sau doar din vitrine, ai avea si un alt obiectiv mai clar, acela de a castiga si niste bani?
Imi amintesc o escapada de-a surorii mele, acum cativa ani buni, care m-a dus intr-o dupa-masa prin magazine, la mystery shopping.
Nici nu mai stiu ce fel de magazin era, insa faptul ca eram impreuna si puteam comenta pe langa criteriile pe care ea le evalua, mi-a deschis ochii la ce sa fiu mai atenta cand merg la cumparaturi, in plus, a fost si foarte distractiv.

Asadar, daca esti in cautare de o alternativa la window shopping, ia-ti o prietena daca nu ai sora, si mergi la mystery shopping!
Si sa nu crezi ca genul asta de job e doar pentru studenti, doar pentru fete sau doar pentru bani. Da, poate fi o alternativa buna de facut un ban in plus fara sa-ti iei pe bune un al doilea job, dar poate fi si distractiv, recreational, educativ si cine stie, poate chiar iti faci si cumparaturile sau o noua prietena!