“Mi-am învățat soțul limba română … [Ro]

… l-am promovat ca muzician, am facut impreuna o cariera, asta am facut ultimii patru ani”. Asta mi-a spus astazi o femeie cand am intrebat-o de ce are pauza in activitatea profesionala din CV de patru ani. Si e o explicatie frumoasa, valabila, una dintre alegerile pe care femeile le fac cu toate ca isi construiesc si propria cariera, si-o doresc, se pregatesc pentru asta, fac sacrificii, si apoi pun ‘pe pauza’ timp de cativa ani ca sa ii sprijine pe cei dragi, ca sa faca copii si sa ii creasca, ca sa invete, sa se specializeze, sa incerce o activitate freelance … si apoi revin si isi doresc un loc de angajat intr-o firma. Isi doresc votul de incredere al celorlalti ca pot sa ia lucrurile de unde le-au lasat si sa le duca mai departe; nu intotdeauna li se da sansa asta.

Este fenomenal pentru mine sa observ ca femeile cu care am vorbit astazi toata ziua nu intra intr-un tipar, nu sunt tinere studente fara experienta, sau tinere mame care vor sa revina la munca dupa concediul de crestere copil, sau femei disponibilizate din alte locuri de munca, sunt toate acestea si mai mult decat atat. De asemenea este uimitor sa le vezi cat de avid iti asculta parerea, iti adreseaza intrebari, cer lamuriri, iau notite si pleaca de la tine cu zambetul pe buze si cu cateva solutii ca sa faca lucrurile altfel, sa le fie mai bine, sa gaseasca acea oportunitate, acel post de munca care sa le acopere nevoile.

Nu am stiut pana azi de Femina Romania si ma bucur mult ca am avut ocazia sa lucrez alaturi de ei astazi, abia astept sa revin maine acolo in standul de la Angajatori de Top, pentru ca ce mi-am dorit cel mai mult de la munca mea, a fost sa vad impactul acesteia, sa vad cum transforma oamenii si cum acestia ajung mai usor la ceea ce isi doresc.