Inspirație și motivație la Marketing 24/7 [Ro]

Daca in multele dati cand venea vorba despre antreprenoriat aveam o oarecare reticenta combinata insa cu admiratie pentru cei care fac acest gen de activitate profesionala, astazi la Marketing 24/7 am realizat ca frica mea si limitarea vin din prea putina informatie, din lipsa de modele, din lipsa de acces la niste oameni de succes si mai ales dintr-un sistem educational care este prin definitie deficitar in acest sens.

Am avut ocazia sa imi dau seama cat de mic gandesc, cat de limitata este perspectiva mea si cat de ‘multumita’ sunt cu asta in ignoranta mea. Fara a-mi cauta scuze, incerc sa ma provoc cumva sa fac o intoarcere de 180* in mentalitate si sa incerc sa ‘vad’. Unde sa ma uit? Cu cine sa vorbesc? Mi-e teama ca o data ce se va termina aceasta conferinta, la fel ca de multe alte ori, toata energia, inspiratia si motivatia se vor disipa si va ramane doar senzatia ca parca odata prinsesem rostul lucrurilor si aveam impresia ca stiu ce trebuie sa fac.

Am citit de curand o ‘teorema’ care spune ca fiecare dintre noi, suntem din punct de vedere financiar, media celor 6 oameni cu care ne vedem, ne petrecem timpul cel mai des. Cat de mult se poate schimba perspectiva atunci cand vorbesti de o investitie de 500 mil eur fata de 5000 eur? Cum poti sa ajungi sa gandesti atat de ‘mare’?

Antonio Eram spunea astazi ca intotdeauna trebuie sa tintesti catre locul intai, si cand esti acolo sa gandesti mereu ca si cum ai fi al doilea; fara a-ti dori sa fii cel mai bun, orice altceva iti doresti este prea putin sau nesemnificativ. Si aceasta afirmatie este exemplificata de catre Antonio in fiecare poveste pe care ti-o spune, in fiecare intrebare cu care iti challenge-uieste ‘Ideea’, in fiecare cuvant care spune ca poti mai mult.

Pare utopic, ascultandu-l pe el si pe altii ca el, vorbind de niste obiective si niste numere la care nici nu indraznim sa visam, aici in ‘lumea’ noastra, in Sibiu, in Romania; si chiar asta e cea mai mare problema, ca nici nu indraznim sa visam.

Abia astept ziua de maine, o dimineata alaturi de Marius Ghenea si AIESEC Sibiu intr-o sesiune de antreprenoriat pentru studenti si dupa pranz, inapoi la Marketing 24/7 pentru o noua infuzie de ‘posibilitati’.