Dacă aș fi … tu? [Ro]

Am fost aseara la film [The Change-Up], si dincolo de comedia spumoasa si foarte realista, exista un moment care m-a facut sa ma gandesc la cum ne luam viata de buna, ca si cum nu s-ar sfarsi, ca si cum avem timpul de pe lume sa facem tot ceea ce vrem sa facem si cum nu ne bucuram de tot ce avem decat atunci cand pierdem.

Am citit mult in ultima vreme despre obiective, despre sa ne planificam dezvoltarea personala si profesionala, despre planificare in general si obiective masurabile, si prea putin daca stau sa ma uit in urma despre ‘pune mana si fa ce ai de facut’ ca sa ai o viata mai buna, sa ai bani mai multi, sa fii mai fericit. Maturizeaza-te si fa ce ai de facut!!

Cum masuram daca nu ne punem obiective o sa intrebati. Pai parerea mea personala e ca planificam prea mult, gandim prea mult si facem mult prea putin. Si eu cred ca putem masura si fara sa facem obiective SMART daca avem bunul simt sa ne intrebam si sa ne raspundem sincer daca suntem fericiti cu viata personala, daca suntem multumiti de viata profesionala, daca avem in viata noastra acele lucruri la care visam. Daca nu le avem, sa ne miscam, ca avem treaba!!

Cred ca in momentul in care ne aflam acum si cu tot suportul pe care il putem gasi fie online, fie de la oameni cu experienta, fie prin evenimente, conferinte, share de bune practici, putem sa ne permitem sa planificam experimental, sa incercam, sa pilotam, si sa ajustam pe parcurs ca sa ajungem acolo unde ne dorim.