Cateva lucruri de care uitam

E uimitor cât de multe lucruri bune poţi să uiţi în momentul în care te obişnuieşti cu un anumit mod de lucru, cu o anumită organizaţie, cu anumite sisteme. În momentul în care ajungi într-o organizaţie nouă, tendinţa este de a folosi ceea ce ştii din job-urile precedente pentru a face ‘aici’ mai mult sau mai bine decât ai facut ‘dincolo’ asimilând în acelaşi timp modul de lucru, procesele şi aplicaţiile din noua organizaţie. Nu după mult timp realizezi că nu poţi face aceleaşi lucruri care ‘acolo’ mergeau – factorii sunt mulţi şi nu-i abordez acum – aşa că probabil vei începe să faci lucrurile cum se fac aici, încercând în continuare lucruri noi, însă mai temperat şi trecut prin filtrul a ce se poate face ‘aici’. Nu cred că greşesc prea mult când generalizez această părere, ni se întâmplă tuturora; iată un articol care m-a făcut să îmi amintesc de lucrurile care pot fi făcute în orice organizaţie pentru că ţin de bunul simţ al job-ului şi nu de o firmă sau alta, dar de care uităm în vârtejul sarcinilor de zi cu zi.

  • talentele pot apărea de oriunde, din orice firmă, din orice mediu, din orice şcoală – de asta se numeşte talent, şi de-asta e foarte important să abordăm subiectul cu mintea deschisă şi fără prejudecăţi
  • talent nu înseamnă doar potenţial, însemnă oameni care îşi fac cu pasiune job-ul – orice echipă are nevoie de echilibru, de oameni cu iniţiativă, de oameni care fac ce le spui să facă, de oameni care te contrazic, de oameni cu idei, samd.
  • experienţa unui manager nu este suficientă pentru a face dintr-un grup de oameni o echipă
  • nici un sistem de recrutare nu este vreodată perfect
  • este nevoie de suportul şi implicarea întregii organizaţii pentru a avea oameni de elită şi rezultate pe măsură

Sunt convinsă că orice profesionist în recrutare ştie aceste lucruri, şi că poate le şi aplică zi de zi, dacă mai aveţi de adăugat, vă invit să o faceţi, uneori uităm să facem cele mai evidente şi elementare lucruri, aşa că puneţi stop pentru câteva minute şi reanalizaţi cum faceţi, nu doar ce faceţi. Succes!