Care e povestea ta? [Ro]

 Asa mi-ar placea sa incep fiecare din interviurile mele.

Si s-a intamplat recent in activitatea mea, insa nu atat de des pe cat mi-as dori; mi-a placut insa experienta. Oameni venind deschisi sa vorbeasca despre carierele lor, despre provocari si succese; mi-ar fi placut sa vad aceeasi deschidere cand eram recruiterin interiorul organizatiilor.

E uimitor sa vezi cat de multe intrebari au oamenii atunci cand aplica pentru un job, si cat de mult nu reusim sa le raspundem noi, in calitate de recruiteri. Cat de incapabili suntem noi in a-i urmari si a le clarifica toate aspectele ingrijorarilor lor, pentru a le oferi o experienta completa si plina de incredere fiecaruia dintre ei; mai ales cand acesta e unul din telurile noastre in strategia de a construi un brand de angajator, pe care toate companiile il adopta si il declara public.

Tuturor ne place sa credem la un moment dat ca ceea ce cautam sa recrutam reprezinta cel mai bun dintre cei mai buni; ceea ce avem nevoie, ca si angajatori, este cel mai personalizat job, si desi fiecare persoana este speciala, noi nu vedem asta prin ‘ochelarii’ competentelor noastre predefinite si a standardelor setate. Ce se intampla in general? Oamenii intreaba de ce nu au fost ei cei alesi, si in timp ce ei nu au fost cei potriviti, acelasi anunt pentru job apare online iar si iar in liste. Cum raspundem noi? Cu o replica standard trimisa automat de baza noastra de date online.

Cred ca este important in acest punct sa setam asteptarile potrivite, nu doar prin comunicarea online care de multe ori e folosita in relatia cu aplicantii la un job, ci prin cateva servicii care pot diferentia un interviu la multinationala X de un interviu care iti poate oferi o experienta de valoare.

Andrei a avut o astfel de experienta:

“ Cu siguranta, cel mai bun interviu pentru un job cu un trainer personal pe care banii il pot cumpara. Aura a reusit sa dezvaluie toate mecanismele intelectului si gandirea recrutorilor PR si sa te pregateasca pentru cele mai provocatoare intalniri. Simularea unui interviu ‘live’ cu ea e de departe cel mai bun serviciu al HR Perspectives, dar trecerea in revista a prezentarii scrise a candidatului este la fel de folositoare. Aura a gasit o apartenenta vizuala noua si indrazneata pentru CV-ul meu, care subliniaza mult mai clar experienta mea in munca. Recomand cu incredere!”