Buzz words [cuvinte la moda]

Fiecare perioada are si in HR propriile cuvinte la moda pe care oamenii din industrie prefera sa le foloseasca atat de des ca incep sa isi piarda din sens. Daca era de ‘managementul talentelor’ sau orice continea cuvintele ‘talent’ sau ‘engagement’ sunt acum la ordinea zilei este vremea ca acele cuvinte care fac oamenii sa reactioneze sa se schimbe si sa se adapteze la noile tendinte. Acum ne-am mutat catre ‘taierea costurilor [cutting costs]’, ‘simplificare’ si ‘eficienta’. Cate dintre aceste cuvinte sunt cu adevarat consistente, cate dintre ele chiar au substanta?

Vreau sa impartasesc cu voi cateva materiale pe aceasta tema si sa vedem care este continutul din spatele acestor cuvinte la moda.

Unul dintre ele este acest video cu un interviu [En] despre o carte care pur si simplu simplifica sistemele.

Al doilea este un articol [En] despre rolul HR-ului in business si care vine ca si urmare a unei abordari ulterioare a acestui subiect.

Si pentru ca asa este trendul, aici puteti gasi cateva dintre cuvintele la moda azi, mie personal imi place nr. 5 :) “[insert word here] 2.0

Ceea ce nu aud si nu vad in jurul meu este faptul ca nu mai suntem in criza, ca ceea ce traim acum este ‘normalitate’ si simplificarea si eficienta nu ar trebui sa fie masuri de iesire din criza, ci ar trebui sa fie un mod de a trai, un mod de a face afaceri, matur si responsabil.  Si cred ca acei oameni sau acele companii care au facut afaceri in acest mod si inainte de ‘criza’ sunt cei care vor reusi pe termen lung, sunt cei pe care ar trebui sa pariem ca sa evoluam.