Autenticitate [Ro]

Am cautat recent pe tot felul de site-uri pentru a vedea care este sfatul dat unei persoane aflate in cautarea unui job. Erau atat de multe, si totusi, ceva lipsea. Autenticitatea.

Din experienta mea ca si recruiter, de multe ori asta era singurul motiv pentru care spuneam DA unui candidat intr-un proces de selectie. Toate cunostintele pot fi invatate, toate competentele sunt transferabile si in final, toate se rezuma la TINE!

Cine esti tu? Ce esti tu? Atat de dificil, de multe ori, de spus in cuvinte.

Presupun ca e foarte dificil pentru oricine sa inceapa sa vorbeasca despre el/ea insusi/insasi. Suntem atat de obisnuiti sa purtam tot felul de masti incat atunci cand vine vremea sa spunem cu adevarat cine suntem, ce ne place, ce facem, cum suntem, ne e dificil sa ne deschidem si sa spunem; ca sa nu mai vorbim de cat de des trebuie sa facem asta, e o chestiune de alegere mai degraba, decat de a fi in stare sau nu.

E o chestiune de alegere pentru ca la fiecare interviu ne vindem pe noi insine, vindem o imagine, incercam sa potrivim cat mai bine imaginea cu ceea ce suntem, dar nu intotdeauna functioneaza, si intr-o lume perfecta ne-am intreba ‘de ce nu sunt potrivit pentru aceasta organizatie?’. Si spun intr-o lume perfecta pentru ca de multe ori nici companiile nu sunt sincere.

Asa ca indraznesc sa sper ca asta va fi in final lucrul cel mai de valoare care va fi evaluat,

Cat de autentic esti? Tu, candidatul, si tu, compania angajatoare!