Accesează-ți gândirea creativă! [Ro]

Creativitatea este libertatea care îți oferă șansa de a atinge succesul, important este să nu rămâi fixat pe ipotezele și ideile deja testate care s-a întipărit ca patternuri de acțiune și să nu renunți la apariția primului obstacol. Gândirea creativă este un incredient cheie în succesul personal și profesional de aceea trebuie să fie antrenată pentru ca mai apoi deciziile luate pe baza acesteia să fie implementate.

Modul imaginativ, flexibil și inovativ cu care sunt întâmpinate problemele și obstacolele fac parte din trăsăturile individuale și compun gândirea creativă, văzută ca o puternică abilitate de a genera idei noi prin combinarea cunoștințelor anterioare. Indiferent de obiectivele tale, aceasta te aduce mai aproape de atingerea țelurilor, chiar și atunci când viitorul pare cenușiu. Ideile apărute din neant în fața unei probleme sunt rezultate ale gândirii creative și nu trebuie ignorate, ci trebuie disecate și descifrate, văzute ca părți ale soluției.

Accesează propriile modalități de a te folosi de gândirea creativă, antrenează-o prin tactici de dezvoltare și problemele nu îți vor mai fi cei mai mari dușmani. Între timp utilizează:

• exerciții intelectuale – descoperă noi informații despre lumea înconjurătoarea; trebuie să ai grijă de activitatea creierului tău.

• socializarea – activitatea socială este o oportunitatea de a-ți dezvoltare gândirea creativă și cea critică, exprimă-te și ascultă activ ce ți se spune, implică-te în dezbateri.

• râsul – îți oxigenează creierul, dă frâu liber spontaneității și ideilor, te motivează și te ajută să te relaxezi.

• învață să ieși din tipar (în sens pozitiv) – formulează-ți propriile idei, pune-ți întrebări cu privire la propria persoană, la ceea ce ești și ceea ce ai putea să fi

• gândirea pozitivă – te ajută întotdeauna să eviți acumularea de stres și situațiile nedorite.

• curiozitatea – a fi curios înseamnă a afla și altceva.

Gândirea creativă o completează pe cea rațională, generează progres și poate fi dezvoltată de fiecare persoană în parte prin strategii proprii care au la bază procesul de autocunoaștere