Ce poti sa faci cand ti se schimba radical job-ul

Daca pana acum te-ai plans de schimbarile prin care treci de la o zi la alta, afla ca schimbarea in sine este un mod de viata, nu se poate sa traiesti fara sa faci fata schimbarii. Locurile de munca, asa cum le stim din povestile parintilor nostri, au disparut de mult, chiar si cele de “la stat”, acolo unde inca mai sperau oamenii sa gaseasca un dram de stabilitate sau ne-schimbare.

Ce faci insa daca te angajezi pentru un job si cumva “peste noapte” ti se schimba radical responsabilitatile?
Nu esti promovat, nici retrogradat, nici mutat pe laterala, doar se …

Read more
Cat mai valoreaza o diploma?

Desi nu am mai activat ca si recruiter de cativa ani buni, ma lovesc in continuare de aceasta intrebare in consilierea de cariera pe care o fac, atat cu tinerii care acum isi croiesc un drum profesional cat si cu cei care la aproape 35-40 de ani isi pun problema daca au cariera pe care si-o doreau la un moment dat. Ca sa fiu sincera, parerile sunt impartite, in functie de specialistii pe care ii intrebi, parerea mea insa nu s-a schimbat fata de anii anteriori. Sunt industrii, arii profesionale, in care nu poti profesa, nu poti construi o cariera …

Read more
Management fara autoritate formala sau cum sa ii coordonezi pe egalii tai

Pentru ca din ce in ce mai multe companii au un mod de lucru pe proiecte si departamentele clasice din structura companiei au doar roluri  de suport, suntem din ce in ce mai des in situatia de a coordona echipe cu un mix de roluri, si evident cu oameni care nu ne sunt direct in subordine, dar de la care asteptam rezultate si pentru munca carora suntem raspunzatori.

Asadar, care ar fi cateva aspecte de care sa tii cont in astfel de situatii?

#1 Invata sa gestionezi audiente
Desi aceasta recomandare o regasesti probabil in materialele de sustinere de prezentari, …

Read more