Despre comunități

M-am gandit mult in ultima vreme la comunitati.
Si apoi am citit aceste articol [En] al lui  Guy Kawasaki si am inceput sa ma intreb  daca ‘produsul’ poate fi mai mult decat un produs, daca poate fi un subiect, o industrie, cartierul tau sau o idee care iti trece prin minte. De ce te-ai deranja sa construiesti o comunitate? sau doar de ce te-ai alatura unei comunitati?

Ideea asta este oarecum noua pentru mine, insa sunt oameni care au dus lucrurile mai departe si au construit  pe aceasta idee si pe beneficiile pe care le poate aduce. Produsul lor este …

Read more
Evaluarea de performanță: între obiective și context

Indiferent de modelul ales, fiecare organizatie masoara performanta angajatilor sai. Cu cat compania este mai mare, cu atat acest proces este mai formalizat, cu responsabilitati mai centralizate (in departamentele de HR de cele mai multe ori) ori mai dispersate, in fiecare departament sau business unit.

Indiferent de modelul ales, evaluarea se bazeaza pe numere, obiective masurabile, care intr-o mai mica sau mare masura, contribuie la atingerea rezultatelor de business pe care compania si le-a propus. Pentru ca aceste rezultate trebuiesc agreate si transmise intr-un fel intre management si angajati, notiunea de ‘feedback’ este des vehiculata, ca instrumentul cel mai comun …

Read more
Punct și de la capăt

Ai fost vreodata in situatia de a-ti dori atat de tare sa te opresti din tot ce faci, sa pui punct la tot, sa respiri adanc o data si sa iei totul de la capat? Probabil ca da, la fel ca mine, la fel ca oricare dintre noi.

Ce faci insa cand pui acest punct? Lasi totul in urma? Uiti tot ce stii? Treci peste toate greselile? Uiti si mergi mai departe?

Atat in viata de zi cu zi cat si in cariera, vin momente cand punem punct si facem o schimbare. De cele mai multe ori ne dorim o …

Read more
Ce să nu spui niciodată într-un interviu de angajare

Chiar daca ne place sa recunoastem sau nu, de multe ori recomandarea in urma unui interviu de recrutare tine de chimia si de modul in care candidatul a interactionat cu recruiterul, si mai putin de competentele sau de experienta acestuia.

Pentru ca recrutarea reprezinta o astfel de provocare, nu strica sa trecem in revista cateva puncte importante din comportamentul tau in timpul interviului, pentru a-ti creste sansele de a demonstra ca meriti acel job.

 #1 Ia lucrurile in serios

 Chiar daca ai poate un simt al umorului foarte dezvoltat, abtine-te de la glumele si poantele cu care ti-ai obisnuit prietenii, …

Read more